ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.


Αρχικά, το μέρος που επέλεξε η ομάδα μας, είναι η Αγγλία. Το μέρος αυτό συνδέεται αποκλειστικά με το μάθημα των αγγλικών και της ιστορίας.
Η Αγγλία σαν χώρα έχει στιγματίσει την ιστορία με τον πολιτισμό της, τα ήθη και τα έθιμά της και με την παρουσία της σε πολλά σημαντικά και φυσικά ενδιαφέροντα γεγονότα Η ιστορία της συνδέεται ακόμα και με την ελληνική ιστορία. Οι δύο πολιτισμοί ενώνονται με τα ελληνικά μνημεία που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο Έτσι, είναι εμφανες ότι ένα κριτήριο είναι η επιπλέον γνώση ενός νέου πολιτισμού, ενός πολιτισμού διαφορετικού από τον ελληνικό αλλά λόγω των μνημείων νιώθουμε αυτόν τον πολιτισμό πιο κοντά μας Οι εμπειρίες της ζωής ομορφαίνουν, γίνονται πιο ενδιαφέρουσες όταν ανακαλύπτουμε κάτι καινούργιο, έναν καινούργιο κόσμο, έναν καινούργιο πολιτισμό. Μαθαίνουμε από άλλους πολιτισμούς από άλλα ήθη και έθιμα και από άλλες απλές και όμως διαφορετικές συνήθειες ανθρώπων.
Οι ορίζοντές μας διευρύνονται ανακαλύπτοντας την Αγγλία και την πραγματική ιστορία της. Για να πιστέψεις κάτι, πρέπει να το δεις με τα μάτια σου Έτσι η ιστορία που διδασκόμαστε θα γίνει πιο ελκυστική, πιο ‘πραγματική’ εφόσον δούμε πώς ζούνε οι άνθρωποι εκεί. Και εάν δεν δούμε εμείς οι Έλληνες τα μνημεία μας, τα οποία βρίσκονται στην Βρετανία, ποιος θα τα δει Η ιστορία που διδασκόμαστε εμπλέκει την Αγγλία σε πολύ σημαντικό βαθμό, άρα θα μας βοηθούσε πολύ στην πλήρη κατανόηση της
Τέλος, το δεύτερο κριτήριο που μας βοήθησε να καταλήξουμε στο μέρος αυτό είναι η εξάσκηση της γλώσσας των αγγλικών. Όπως όλοι γνωρίζουμε πια η πρώτη παγκόσμια γλώσσα είναι τα αγγλικά. Αποτελεί πλέον την απαραίτητη και βασικότερη γλώσσα που πρέπει να γνωρίζει ο μέσος άνθρωπος. Στα σχολεία διδάσκεται και μάλιστα με βρετανικό λεξιλόγιο. Το ταξίδι επομένως στην Αγγλία είναι βοηθητικό αρκετά ως και σε πολύ μεγάλο βαθμό , διότι εμείς σε τρία χρόνια τελειώνουμε το σχολείο και θα χρειαστεί κάποια στιγμή να βγούμε στην αγορά εργασίας . Το πρώτο πράγμα που θα μας ρωτήσουνε θα είναι εάν έχουμε πτυχίο αγγλικών . Για να πάρουμε κάποιο πτυχίο αγγλικών καλό θα ήταν να γνωρίσουμε από κοντά ανθρώπους οι οποίοι θα μας μιλάνε αγγλικά και θα μάθουμε από αυτούς πώς εκφράζονται. Τίποτε δεν δεν συγκρίνετα με την πραγματική εξάσκηση. Έτσι , αυτό το ταξίδι στην Αγγλία θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα την γλώσσα και να βγούμε στην αγορά εργασίας με ένα πτυχίο .