Βρετανικό Μουσείο


Το Βρετανικό μουσείο είναι το αξιοθέατο της μεγάλης Βρετανίας με 6.04 εκατομμύρια επισκέπτες χρόνο και το αρχαιότερο εθνικό μουσείο του πλανήτη καθώς ιδρύθηκε το 1753. Διαθέτει περισσότερα από 7 εκατομμύρια εκθέματα από όλη την παγκόσμια και την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού από την αρχή του μέχρι και σήμερα. Το κτίριο που στεγάζει το Βρετανικό μουσείο είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα Ελληνικής αρχιτεκτονικής, με 44 στήλες Ιονικού ρυθμού, ύψους 45 μέτρων. Ανάμεσα στα εκθέματα του βρετανικού μουσείου βρίσκονται και τα πολυσυζητημένα μάρμαρα του Παρθενώνα τα οποία αφαίρεσε ο Λόρδος Έλγιν κατά την τουρκοκρατία.
Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν αλλά υπάρχουν χρεώσεις για την είσοδο σε κάποιες εκθέσεις.
Είναι ανοιχτό κάθε μέρα 10-17:30 και την Παρασκευή μέχρι τις 20:30.Διαθέτει εκθέματα χωρισμένα σε πολλά δωμάτια ανάλογα με την περιοχή με την οποία σχετίζονται.
'Ετσι υπάρχουν δωμάτια με εκθέματα από τη βόρεια Αμερική, το Μεξικό, την αρχαία Αίγυπτο, Την αρχαία Ελλάδα και Ρώμη, την Ασία, την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα από την αρχαία Ελλάδα, μεταξύ άλλων, μπορούμε να θαυμάσουμε μνημεία από τον Κυκλαδικό, τον Μινωικό και τον Μυκηναϊκό πολιτισμό, καθώς και από την αρχαία Αθήνα και την αρχαία Κύπρο. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν δωμάτια με εκθέματα σχετικά με το Διαφωτισμό, τη ζωή και το θάνατο, τα χρήματα και τα ρολόγια.

museum06.png

024_jpg.jpg


Το Βρετανικό Μουσείο στολίζει επίσης μία Καρυάτιδα η οποία μεταφέρθηκε εκεί από το Λόρδο 'Ελγιν.

IMG0084b.jpg

Τα βίντεο της εκστρατείας "Bring them back"
Το "Bring them back" είναι μία εκστρατεία για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και την Επανένωση του Μνημείου. Εδώ θα βρείτε το βίντεο της καμπάνιας στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα ρώσικα, τα γαλλικά, τα ισπανικά και τα γερμανικά.

www.bringthemback.org

www.britishmuseum.org
http://www.taxidologio.gr/london.html