ΜΑΔΡΙΤH


Τοποθεσία της ΜαδρίτηςΕίναι χτισμένη σε υψόμετρο 667. Το κλίμα της είναι ηπειρωτικό και παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές. Λόγω της τοποθεσίας και της ιστορίας της η Μαδρίτη θεωρείται ως το πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Ιβηρικής Χερσονήσου.
Περίπου 70 χλμ νότια βρίσκεται το ιστορικό Τολέδο, το οποίο περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Για πρώτη φορά γίνεται λόγος για τη Μαδρίτη στις αρχές του 10ου αιώνα, όταν αποτελούσε οχυρό των Αράβων και ονομαζόταν Ματζρίτ. Ο βασιλιάς της, Λεώνης Ραμίρο Β' λεηλάτησε την περιοχή το 931. Η Μαδρίτη υπήρξε πολλές φορές εστία ταραχών, απ' τις οποίες η μεγαλύτερη ήταν η επανάσταση των Κομμοννέρος (1520-1521) εναντίον του Καρόλου Ε'. Την εποχή του Φίλιππου Β' η Μαδρίτη έγινε πρωτεύουσα της ισπανικής αυτοκρατορίας κι έδρα του βασιλιά. Μόνο όμως κατά το 18ο αιώνα, με την άφιξη των Βουρβόνων, η πόλη απόκτησε ζωή κι εμφάνιση πρωτεύουσας. Κατά τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο (1936-1939) η Μαδρίτη δέχτηκε την επίθεση του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο, που κατέλαβε ορισμένες περιοχές στις δυτικές και βορειοδυτικές παρυφές της πόλης. Οι δημοκρατικές δυνάμεις κράτησαν την πόλη μέχρι το 1939, αλλά υπέκυψαν, γιατί οι σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις είχαν προξενήσει σημαντικές ζημιές.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Μια πόλη με φινέτσα, με ιστορία και έντονο παρόν. Μια από τις μητροπόλεις της τέχνης και κυρίως των εικαστικών. Αυτά είναι μόνο η Μαδρίτη; Ασφαλώς και όχι. Η Μαδρίτη είναι πολλά περισσότερα: αξιόλογα μουσεία, γραφικές πλατείες, επιβλητικά κτίρια, ταυρομαχίες, αξιοσημείωτη νυχτερινή ζωή. Και φυσικά να μην ξεχνάμε ότι από τη Μαδρίτη μπορείτε να πραγματοποιήσετε υπέροχες αποδράσεις στo Thyssen.